Špenátové halušky so šunkovou omáčkou

PRÍPRAVA 20min   I  VARENIE 20min   I    PORCIE 4


suroviny:

400 g mrazeného špenátu,

cca 300 g polohrubej múky,

cca 60 g obyčajného masla,

cibuľu,

cesnak,

300-400 g šunky,

33% smotanu


príprava:

Rozmrazený špenát zmiešame s polohrubou múkou a urobíme z neho halušky, ktoré dáme variť do vriacej vody. Kým sa varia, pripravíme si omáčku. Na masle opražíme cibuľu pokrájanú na drobno a pretlačený cesnak. Pridáme na menšie pásiky nakrájanú šunku, chvíľu opečieme. Pridáme šľahačku a po chvíľke vlejeme celú zmes do už scedených halušiek.

 

Zdroj: www.netky.sk

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *