Špargľová polievka.

PRÍPRAVA 15min   I  VARENIE 40min   I    PORCIE 4


Suroviny:

700 g očistenej špargle

5 ks očistených zemiakov

1 syr v črievku

1 bujón

soľ

mleté čierne korenie

vegetu

petržlenovú vňať

250 ml smotany na varenie


Príprava:

Očistené a pokrájané zemiaky a špargľu uvaríme v slanej vode. Pridáme syr, bujón, necháme prevrieť a ponorným mixérom rozmixujeme na jemný krém. Prilejeme smotanu, ochutíme vegetou, mletým korením, necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a opečenými krutónmi.

 

Zdroj: www.netky.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *