Škoricové hniezda s polevou

PRÍPRAVA 90min   I   PEČENIE 20min   I    PORCIE 2


suroviny:

Cesto:

1 hrnček mlieko,

4.5 hrnčeka hladká múka,

1/2 hrnčeka kryštálový cukor,

2 ks vajce,

1/3 hrnčeka rozpustené maslo,

2.5 ČL sušené droždie

Plnka:

1 hrnček hnedý cukor,

2.5 PL mletá škorica,

1/3 hrnčeka rozpustené maslo

Poleva:

250 g neochutený krémový syr,

1.5 hrnčeka práškový cukor,

2 PL maslo,

pár kvapiek vanilkovej esencie alebo extraktu,

hladká múka na posypanie dosky,

tuk na vymastenie plechu


príprava:

Vo väčšej mise zmiešame vlažné mlieko, múku, cukor, vajcia, maslo a droždie. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, zakryjeme a na teplom mieste necháme 45 minút kysnúť. Po vykysnutí cesto ešte raz premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľký obdĺžnik. Cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme cukrom a škoricou. Zo širšej strany cesto zrolujeme a nakrájame na slimáky s hrúbkou 4 cm. Slimáky poukladáme rezom nahor na vymastený plech v dostatočných rozostupoch. Plech zakryjeme a slimáky necháme ešte 30 minút kysnúť. Potom slimáky dáme na 15 až 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme syr, cukor, maslo a esenciu na hladkú polevu. Vychladnuté slimáky podľa chuti ozdobíme polevou a podávame.

 

Zdroj: www.netky.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *