Guláš z diviny

PRÍPRAVA 30min   I  VARENIE 60min   I    PORCIE 4


suroviny:

2 kg mäsa z diviny (jeleň, diviak,daniel)

1 dl oleja

1 kg cibule

50 g slaniny

5 strúčikov cesnaku

250 g mrkvy

150 g zeleru

zelerový list

150 g petržlenu

1 lyžicu mletej štipľavej červenej papriky

soľ

2 páry domácej klobásy

2 dl bieleho vína

bobkový list

3 lyžice rajčinového pretlaku

1 dl kyslej smotany

2 lyžice Podravky/vegety/


príprava:

Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme ho na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a prikryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu cesnak, zeler, petržlen, údenú slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko varíme za občasného podlievania vodou do zmäknutia. K zmäknutej zelenine pridáme mäso, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku a Podravku. Pred dovarením pridáme rajčinový pretlak, kyslú smotanu a víno. Ako prílohu podávame kašu z kukuričnej múky, žemľové knedle alebo varené zemiaky.

 

Zdroj: www.netky.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *