Fašiangový sladký bochník

PRÍPRAVA 15min   I  VARENIE 30min   I    PORCIE 4


Suroviny:

500 g polohrubej múky

150 g masla

280 g práškového cukru

3 žĺtky

2 vajcia

30 g droždia

2 dcl sladkej smotany

1 vanilkový cukor

štipku soli

100 g hrozienok

70 g mandlí

1 dcl mlieka

1 ČL kryštálového cukru


Príprava:

Z vlažného mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, žĺtky, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. Nakoniec vmiesime hrozienka a posekané mandle. Necháme dobre nakysnúť, cesto upravíme do bochníka, preložíme na vymastený plech a necháme ešte ½ hodiny pokysnúť. Vrch bochníka narežeme do kríža, potrieme rozšľahanými bielkami, posypeme sekanými mandľami a upečieme.

 

Zdroj: www.netky.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *